NB! Ønskefe's værksted holder ferielukket hele juli. Du kan sagtens afgive ordrer, som sendes herfra først i august. 

Ønskefe Broderi

Monostramaj - flere varianter

37,50 kr.

Fra første gang jeg stak nålen i et stykke monostramaj, har fascinationen været svær at lægge låg på. Stoffet er ren bomuld der har vævningen og en heftig stivelse som hemmelig formular, der får små mirakler til at ske.

Vævningen i monostramaj fra Zweigart er, som i almindelig stramaj, 2 trådet - men hvert trådpar er twistet så stoffet fremstår som et meget tydeligt gitterværk. Monostramaj er på lager i  3 tætheder - prisen er pr. 25 cm og bestiller du mere end ét stykke klippes stoffets længde fortløbende. 

Monostramaj med enten 7,0 og 5,2 tråde pr. cm og leveres i 1 meters bredde.
Monostramaj 8,8 der er den tætteste kvalitet, leveres i 60 cm bredde og er en smule anderledes i vævningen. Læs merer om de tre typer stramaj herunder

Antal
1
Tilføj til kurv

Monostramaj er svaret på en del bønner.Stoffet er ubeskriveligt nemt at sy på, fordi det simeplthen er så fast, at det er ganske overflødigt med ramme. Det er vævet med en teknik der kaldes interlock, som gør, at stoffet kan trækkes tilbage i facon efter du har skyllet det op - uanset hvor skævt det er blevet undervejs i syningen.

Monostramaj 5.2 tr. 
er den groveste af de tre kvaliteter. Du kan sy 5,2 sting på 1 cm og vævningen er meget velegnet til store puder, tasker og andet der gerne må have et solidt greb. Broder petit point eller gobelin med uldgarn med virkelig fineresultater. Den 5 trådede monostramaj er svær at dække med konventionelt broderigarn.

Monostramaj 7 tr.
har en tæthed der giver plads til 7 sting pr. cm. En tæthed der matcher rigtig mange behov for et delikat og fint broderi. Selv om stoffet virker groft, så bliver de fleste meget overrasket over hvor flot resultatet er. Sy halve korssting med 4 deltråde DMC efter fri fantasi eller efter tællemønstre. Stærkt vanedannende og virkelig underholdende. 

Monostramaj 8,8 tr.
er den tætteste af de tre, med plads til 8,8 sting pr. cm. Vævningen er lidt andereldes end ved de to øvrige tætheder, og syr du petit point skal du være opmræksom på at "rette broderiet op" ved hjælp af diagonallagte stingrækker, for at undgå at stoffet trækkes meget skævt og derved kan blive en udfordring at få trukket på plads i efterbehandlingen. 
Den ret tætte vævning til trods, er monostramaj 8,8 overraskende nem at forelske sig i, da det stadig er meget nemt at se hvor man skal stikke op og ned i stoffets tråde. Dækkes perfekt med 2 eller 3 deltråde broderigarn. Blomstergarn, Flora Wool eller Flora cotton kan med fordel bruges på 8,8 mono. Prøv dig frem om du synes resultatet bliver bedst med 1 eller 2 tråde i nålen.