mandag den 6. juli 2020

Verdens Broderidagen 2020

D. 30. juli 2020 er det Verdens Broderidag. 
En dag hvor vi med broderiet synliggør den samlingskraft, som håndarbejdet rummer og den styrke der ligger i at kunne kommunikere på kryds og tværs af sprog og over grænser med nål og tråd. 

Jeg er dykket ned i penalhuset og tegner mønstre. Årets tema hos Ønskefe bliver

Frimærke 2020
Emnet er valgt fordi
🐞- frimærker gennem tiden også har hjulpet os med, at kommunikere over landegrænser, de er ofte små kunstværker og de er med til at vise hvor vi kommer fra - et lille, nationalt visitkort.


🐞- 2020 det er et smukt, grafisk årstal at brodere. Og jeg synes 2020 trænger til en kærlig hilsen, fordi det er et år vi aldrig kommer til at glemme - på godt og ondt.

Hvor
Broderidagen hos Ønskefe kommer til at foregå online i facebookgruppen Sting Tager Tid, som vi gjorde med workshops i starten af nedlukningen. Er du forhindret i at deltage via facebook, så send en mail til mig på info@oenskefe.dk om at du gerne vil deltage. 


Hvordan
Jeg sørger for der lægges arbejdstegninger til
Prikning af et frimærke + et tællemønster til et frimærke op i gruppen om morgenen d. 30. juli

Du skal have aida til korssting /hørlærred til petit eller korssting / stof til overføring + printeradgang så du kan få mønsteret ned på papir - og DMC garn i yndlingsfarver.

NB!
Begge udgaver af mønsteret er ikke komplette, men har nogle elementer, der skaber en fælles rød tråd. Tanken er, at du selv skal udfylde resten af fladen, med det der gør dig glad og fortæller din historie om 2020.

Jeg tænker det kunne være sjovt hvis man syr det op, der er tegnet ind i mønsteret, for at skabe genkendelighed i vores forskellige udgaver af oplægget - men det er ikke et dogme! Hellere du syr af hjertens lyst end at vælge ikke at være med, fordi formen føles begrænsende. 

Pris 
Kr. 45,- pr. person - se mere i gruppen Sting Tager Tid på dagen.
Det kræver ikke tilmelding - kun at du er med i gruppen for at kunne deltage. Er du ikke på facebook, så send mig en mail så finde vi ud af at få dig med. (info@oenskefe.dk) 


Världsbroderidagen opstod for snart et årti siden på Täcklebo Broderiakademi i Sverige.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar